تامین انرژی بخش مهمی از فرآیندهای هر صنعتی را امروزه به خود اختصاص داده است. نحوه تامین، نوع منابع انرژی و کیفیت آن از پارامترهای مهم خواهد بود. انرژی برق از مهمترین منابع انرژی که جزء جدایی ناپذیر هر خانه، هر خیابان، هر صنعت یا … میباشد. امروز بدون انرژی الکتریکی تقریبا هر اقدامی متوقف میشود. پس تامین و پایداری این انرژی بسیار پر اهمیت است. این موضوع در شرایط اضطراری اهمیت دوچندان پیدا میکند، به این معنی که در زمان بروز خطا و قطعی برق شبکه، شما نیاز به منبعی جایگزین برای تامین نیاز انرزی خود خواهید داشت. بسته به میزان مصرف و اهمیت آن، نحوه، نوع و میزان هزینهای که باید برای این شرایط پرداخت کرد مشخص میشود. گاهی نیاز به تامین انرژی برق برای تجهیزات حساس، حتی بدون لحظهای چشمک نیاز است، و یاگاهی با چند ثانیه خاموشی و تامین آن با تاخیر، نیاز رفع می شود و گاهی این شرایط ساده تر است.
دیزل ژنراتور یکی از تجهیزاتی است که به عنوان منبع تامین انرژی برق مخصوصا بصورت اضطراری محسوب میشود که برای تامین انرژی مورد نیاز هر بخشی که چند ثانیه خاموشی خللی در آن ایجاد نمیکند مورد استفاده قرار میگیرد و بسته میزان مصرف میتواند از مصارف کوچک تا مصارف صنعتی خیلی بزرگ را نیز تامین کند. توان بالا، سرعت پاسخگویی خوب، قابلیت اطمینان مناسب و سادگی کارکرد از مزایای این سیستم تامین انرژی میباشد.
شرکت ویرا انرژی با تکیه بر دانش، تخصص و تجربه مدیران و کارکنان خود که سابقهای طولانی در امر صنعت برق کشور و در بخشهای مختلف آن دارا میباشند، در بخش دیزل ژنراتور خود، همراه ارائه مشاورههای فنی و اقتصادی متکی به دانش و تجربه متخصصین خود به سرمایهگذاران محترم، امکان تأمین مولدهای دیزل در ظرفیتهای مختلف خانگی، صنعتی و نیروگاهی با برندها و ظرفیتهای مختلف، با توجه به نیاز و اهداف کارفرمایان را دارا میباشد و با عنایت به تجربه این گروه در تمامی زمینههای پروژههای تولید برق پراکنده (طیف کامل خدمات از مشاوره تا بهره برداری(، ریسک انتخاب و یا اجرای نادرست و متعاقباً افزایش بازههای خاموشی سیستم که سرمایه متقاضیان این صنعت را با خطر مواجه میسازد و یا احتمال وقوع خطاهای فنی پیش بینی نشده را به حداقل می رساند.
شرکت ولوو پنتا دارای بیش از ۱۰۰ سال تجربه در صنعت میباشد این شرکت با ارائه محصولات با کیفیت بالا، یکی از مشهورترین و همچنین بهترین تولیدکنندگان دیزل ژنراتور در جهان میباشد.
موتورهای ولوو پنتا با توان های 85 تا 800 کاوا که به صورت 4 و 6 سیلندر می باشد که قدرت و استقامت بالا وهمچنین استفاده از تکنولوژی به روز و مقرون به صرفه بودن باعث محبوبیت این موتورها در بازار شده است. کشور مبدا سازنده این موتورها سوئد بوده که علاوه بر آن در کشور آلمان نیر تولید میگردد. از جمله مزایای این دستگاه می توان به صدای پایین و عملکرد خوب این دستگاه اشاره کرد و همچنین تامین قطعات مصرفی دستگاه های ولوو پنتا با توجه به گستردگی حضور محصولات آن ساده می باشد. دیزل های ولوو پنتا در مناطق سردسیر و گرمسیر بدون اشکالی کار میکنند.
شرکت کاترپیلار (CAT) یکی از بزرگترین و قدیمی ترین شرکت های تولید تجهیزات و ماشین آلات راهسازی و دیزل ژنراتورها و ژنراتورهای گازی در دنیا می باشد که مقر اصلی آن ایالات متحده آمریکا است. این شرکت علاوه بر در اختیار داشتن تکنولوژی و تولید رنج کامل این تجهیزات، با در اختیار گرفتن کمپانی های مهمی نظیر FG Wilson، MWM و Perkins که هر یک دارای تکنولوژی و بازار های بزرگ در دنیا می باشند قدرت و انعطاف پذیری خود را بالا تر برده است.
دیزل ژنراتورهای برند کاترپیلار از رنج 10 تا 3150 kVA را شامل می شود.
شرکت کامینز (Cummins) یکی از بزرگ ترین تولید کننده های دیزل ژنراتور و موتور در جهان است. این شرکت در سال 1919 در کلمبوس ، ایندیانا ( ایالت متحده آمریکا ) تاسیس شد. محصولات Cummins شامل مجموعه ژنراتور های دیزلی و گازی از 15 تا 3750 کیلو ولت آمپر است. ضمنا این شرکت با تحت مالکیت گرفتن طیف کامل محصولات جانبی مانند توربو شارژر HOLSET، ژنراتور STAMFORD، سیستم های فیلتراسیون Fleetguard و … و همچنین سرمایه گذاری و تولید محصولات مرتبط با خودروهای برقی و باتری، حضور گسترده ای در صنعت دارد. ژنراتور های کامینز ، دستگاه های مولد برق کاملا یکپارچه هستند ، که عملکرد بهینه ، قابلیت اطمینان و تطبیق پذیری با تجهیزات را برای کاربران مهیا می کنند. این شرکت سیستم کنترلی مختص خود را با نام PowerCommand Control طراحی کرده و مورد استفاده قرار می دهد که داری کیفیت بالایی در دقت و عملکرد بوده و به خوبی یکپارچگی دیزل ژنراتور را تکمیل می کند.
دیزل ژنراتور پرکینز (Perkins) ساخت کمپانی پرکینز انگلستان است که از سال 1932 در این کشور مشغول فعالیت است دیزل ژنراتور پرکینز چیزی بیشتر از یک موتور برق ساده است. توان بالای انواع دیزل ژنراتور پرکینز در تولید برق، آن را برای مصارفی گسترده تر نیز مناسب می کند. امروزه از آنها در موتورهای وسایل نقلیه دریایی، در بیمارستانها، پناهگاهها، کارخانجات صنعتی و… به وفور استفاده می شود.
دیزل ژنراتورهای برند پرکینز نیز از 10 تا 2000 kva را پوشش می دهند.
این بردهای کنترلی ساخت انگلستان جزو اولین بردهای کنترلی عمومی هستند که بطور گسترده ای از سوی دیزل ژنراتور سازان مورد استفاده قرار می گیرد. از مزایای آن وجود مدلها و امکانات متنوع و پشتیبانی از برندهای مختلف موجود در بازار است. از معایب این بردهای کنترلی می توان به عمومی بود این بردها اشاره کرد که بدلیل تنوع بالای قابلیتهای آن مقداری بر کیفیت عملکرد نهایی آن تاثیر می گذارد. از کاربردهای متنوع آن میتوان به بردهای کوچک و مقرون به صرفه برای استارت دیزل ژنراتورها، تا بردهای کنترل سنکرونیزاسیون و حتی باتری شارژرها اشاره کرد.
این برد کنترلی در کشور جمهوری چک طراحی و تولید می گردد و مانند بردهای deepsea دارای تنوع بالایی در کاربردها می باشد. تنوع محصولات آن شامل انواع کنترلرهای دیزل ژنراتورها مانند تشخیص قطع برق شهر، سنکرون و صفحه های نمایش اشاره کرد.
این سیستم کنترلی مختص دیزل ژنراتورهای کوپلینگ فابریک کامینز پاور می باشد. از مزایای مهم آن حفظ یکپارچگی موتور، ژنراتور و سیستم کنترلی است چرا که هر سه بخش آن توسط یک کمپانی طراحی و ساخته شده است. از دیگر مزایای آن وجود قابلیتهای مناسب به همراه دقت و کارایی بالای آن است که به خوبی از پس نیازهای کاربر و طراحان سیستم قدرت بر می آید.
ژنراتور یا آلترناتور وظیفه تبدیل انرژی مکانیکی را به الکتریکی بعهده دارد. بدین ترتیب که موتور که با انرژی گازوییل یا گاز به گردش در می آید، این گشتاور به ژنراتور منتقل و از طریق آن به انرژیِ الکتریکی تبدیل و تولید برق صورت می گیرد که تنظیم ولتاژ برق تولیدی توسط برد کنترلی بنام AVR انجام میشود. مولدهای دیزلی و گازی بازار، عموما از ژنراتورهایی با برندهای معتبر استفاده می شود.
مولدهای گازسوز به علت طراحی صورت گرفته برای آنها و نوع سوختشان، دارای استهلاک کمتر نسبت به مولدهای دیزلی هستند. همچنین به دلیل آلودگی کمتر و راندمان بالاتر، برای کاربردهای دائم کار مناسب تر بوده و با بکار گیری سیستمهای بازیافت حرارت می توان راندمان مجموعه را تا 90% افزایش داده و در هزینه های سوخت صرفه جویی نمود. این نوع مولدها در ظرفیت های مختلف موجود بوده و هم کاربرد اضطراری و هم دائم کار دارد.
این کمپانی امریکایی مولدهایی تا رنج 4000 کیلووات را با سوخت گاز تولید می کند که مولدهای 1 تا 2 مگاوات آن بسیار متداول می باشد.
این کمپانی معتبر که با تحت مالکیت قراردادن شرکت Dresserrand که مالک کمپانی Guascor اسپانیا بوده است، در حال حاضر تولید کننده این مولدهای گازسوز است. مولدهای 500، 1000 و 1200 کیلووات این برند مورد استفاده وسیع در ایران است و کیفیت و عملکرد قابل قبولی از خود ارائه داده است.
این برند آلمانی با تولید موتورهای گازسوز با رنج پایین امکان تولید مولدهای گازسوز با ظرفیت های پایین را ممکن ساخته است.
این برند ساخت کشور آلمان بوده و دو سری دور بالا و دور پایین برای ظرفیت های پایین تر و بالاتر تولید می کند. ظرفیت مولدهای این کمپانی رنج 700 تا 4000 کیلووات را تامین می کند.
این برند ساخت کشور آلمان بوده و زیر مجموعه کمپانی رولزرویس بوده است و ظرفیت های 1200، 1600، 2000، 2500 کیلوولت آمپر را تامین می کند.